Men hallå MIF!

Sitter i soffan med sambon som skriker "men hallå- nu är det väl dags att vakna" om och om igen.
Jag tolkar det som att MIF Babyhawks inte spelar vidare bra, men en sak är säker- det skriker hollywoodfilm om deras story! Unga tar över efter gamla gett upp och TADA! Vinsterna börjar infinna sig!
Det är ju fan så att man kräks-.men nu handlar det ju om Malmö och ja, man är ju trogen sin stad så man får väl stå ut!

Idag har jag fått svar från min kompis som jag ska göra inbjudningar till. Tror ni inte att hon kommit på ännu en version. Så det blir ett uppåtöppnat kort med band och hjärta längst upp, och matta av vitt papper med två, inte tre, silverhjärtan på.  Så det är bara att börja stansa ut hjärtan nu.

Håll tummarna för att pluttan väljer att sova sina långa lunchnaps nästa vecka alltså så jag har en chans att hinna klart inom en snar framtid!

Imorgon är det melodifestival. Tror jag ska fjäska till mig marängswiss då. Eller ja, ska ge det ett bra försök iaf!

Sen är det sängen för mig! Har insett att jag sover fan mer nu än jag gjorde som icke-småbarnsförälder.
Hmmm... Det ska väl vara tvärtom eller?
Jag har insett två saker; antingen är jag en jävligt bra mamma som har lyckats osedvanligt bra med mitt barn, eftersom hon nästan alltid är nöjd och belåten och gråter väldigt sällan, eller...
Jag har fått en himlas snäll unge och det jag får njuta av nu, men jag kommer få igen det DUKTIGT inom en snar framtid. Som typ en hemsk trotsålder alt tonårsperiod..... Så nu är det bara att avvakta och se...

Natti natti!!!!

Äter hon ordentligt eller?

Har nyss varit på BVC för att väga lillan. Hon äter enl alla mallar för lite mat nämligen.
Men hon går upp som hon ska så jag behöver nog inte oroa mig.

Nu väger hon 5025 gr och är 58,5cm lång. Lillan börjar bli stor!

I morse när hon vaknade var sambon hemma fortfarande, inte lätt att gå till jobb när hon vaknar med världens största leende och vill bara busa med en och skrattar oavbrutet.
Jag får ju uppleva det flera gånger om dagen men sambon den stackaren går ju miste om det....

Hade tänkt visa en bild på det men Hannah verkar inte förstå det här med att bli fotad. Varje gång kameran kommer fram så spärrar hon upp ögonen och se helt sur ut. 


Trötta mig liksom

Hannah har sovit inatt, eller ja, bökat rättare sagt och jag har sprungit som en pingpong boll mellan vårt sovrum och hennes för att peta in nappen igen...

Napp i all ära men kom igen liksom! Varje gång hon somnat och den trillat ut så vaknar hon till och gnyr... Så ska man peta in den igen och så somnar hon på stört. Så kan vi juh göra om det typ 30 min senare.

Ta bort nappen då, kan man ju tänka , men helt ärligt.. Hon älskar sin napp. Hon blir lugn av den och känner sig trygg med den. Då vill jag inte ta bort den för henne.

Nä det är bara att buffra engeri på dagarna och ta natten med god ro. Det är säkert bara en fas hon går igenom nu intalar jag mig själva iaf när jag släpar mig tillbaka till sängen igen!

En kopp te och en semla tack!

Insåg att det var fettisdagaren, så jag packade juh in Hannah i overall, ner med henne i vagnen och så ut iväg till konditoriet. Man kan säga att jag felbedömde avståndet något.
Efter att ha gått till kondiset och till macken för att handla frimärken så travade jag hemåt, då insåg jag att jag varit ute i mer än en timme!!!  Det var ju fint väder så det gjorde inte något och Hannah sov som en stock men jag trodde jag skulle hinna hem på 30 min så min värsta miss var ju när de kungjorde eklateringen! Mög!!!

Har sett det i repris och kan bara säga ett, Kungen är ju såååå tråkig att lyssna på! Tur att Vickan är mer som normala människor och ja Daniel fixade väl sin första presskonferens okej. Det blir väl bara bättre!

Har även hunnit med att göra klart mina två förslag till min väns bröllopsinbjudan nu. Jag vet itne riktigt vilken jag gillar mest, men den ena öppnas uppåt och det är lite annorlunda så den modellen gillar jag.. Nu i efterhand hade jag nog velat ha det kortet som har hjärtan på sig, men på ett krort som öppnas uppåt. Galet vad många variationer det finns, man ska bara bestämma sig för en och köra på det... Häri ligger mitt problem!

öppnas på sidan, med hjärtan som jag stansat ut i blankt silver papper




Nu har vi iaf lagt lillan och jag har fått min semla serverad med en kopp te och sitter nu uppkrupen i soffan. Dags att njuta!!!
Tur att semlor bara finns en begränsad tid på året annars hade jag nog sett ut som en semla själv! :-D

Förresten, inte såg jag några krokusar eller snödroppar heller på min runda, så våren är nog inte på väg ändå.
Fast jag tänker fortsätta hoppas...

En del av det gamla Sverige?

Ohhhh jag känner det i hela kroppen redan. Det pirrar, så där underbart som det gör när man har något skoj att se fram emot.
Japp, just det.. Du vet precis vad jag talar om: Victorias och Daniels bröllop sommaren 2010.

Innerst inne är jag en royalist. Inte för att jag nödvändigtvis ser vilket syfte kungafamiljen fyller i dagens samhälle, utan för att deras historia är så intressant och färgrik.  De står för glamour och är en del av det gamla hedeliga sverige.
Ni vet, det Sverige där man höll upp dörrarna för kvinnorna, man sade tack till den som höll dörren. Man behövde inte stå länge och titta på kartan som om man vore helt blåst för det fanns alltid en vänlig själ som hjälpte.

Länge har jag retat mig på den förändring som skett i Sverige senare år. Folk som har fötterna på sätena på bussen, låter gamla stå upp istället för att erbjuda dem sin sittplats, ingen som hjälper någon om de inte har något de tjänar på det.
Alla har blivit sådana individualister... Men nu är det väl dags att inse att vi bor i ett samhälle, det utgörs av fler än bara du så nästa gång tänk dig för och gör en insats.
Det börjar med en och slutar med flera! Och gör du en insats, dela berätta gärna så kan vi tillsammans inspirera fler till att göra detsamma!

Ja, nu är vi väl lite OT men, iaf... Bröllop! Åh vad jag älskar dem.
Ska lätt sitta bänkad hemma framför TVn och bara glo på vett och ettikett damerna som kommer döma ut flera klänningar och förklarar det enda och det andra...
Sen kan man ju bara spekulera i vem som ska vara tärnor (Madde och kompisen Caroline?), vilken kyrka de kommer att välja, vem ska göra klänningen, hur kommer den se ut?!

Sen är jag ju en gammaldags kärring, lite svårt har jag för Ockelbo-Daniel men jag får väl gilla läget. Hellre honom än den andra Collert hon hade tag på ett tag.. URK!

Nä, nu ska jag ta Hannah och gå en sväng i detta underbara väder. Hoppas vi får se lite snödroppar eller kanske en krokus eller två. Lovar att uppdatera er om så är fallet!
Känns som att våren är på väg!!

Kram


Tjolavippen!

Ja, då har man äntligen sållat sig till den stora mängden människor som redan har bloggar.
Varför ska man ha en blogg då kan man ju undra?
Ja... Detta har jag ju funderat på ett tag med, men har kommit fram till att det är ett bra sätt att kommunicera med andra nära och kära som inte är här i närheten och ja, dela med mig av livet underabara händelser till andra.

Sprid lite kärlek så blir världden en gladare värld! :-D

Idag är ju en sån där dag som egentligen är rätt tråkig. LIllan har somnat brevid mig i soffan nyss och se väldigt fridfull ut. Antar att det är meningen att jag ska vika tvätt men helt ärligt, vem vill?!?!   Föräldraledighet är ju nästan som semester så varför engagera sig eller?! Hahaha


När jag blev gravid sa alla till mig att det skulle bli skitjobbigt, vi skulle inte få sova alls och hon skulle mer eller mindre skrika hela tiden.
Vår dotter sover hela nätterna och då menar jag heeeela natten  från 20-06, gråter nästan aldrig och ler och skrattar så man ser hela den tandlösa gommen. Visst, även vi har haft våra perioder,  med de är lätt räknade på en hand.
Så min nya strid i livet ska nog bli att få folk att inse att inte alla bebisar gråter hela tiden, vill bli burna konstant och att de faktiskt kan sova hela natten om de så vill redan vid 2mån ålder.
Undrar hur detta ska gå til bara?!  :-D

Kanske ska jag istället för att vika tvätten, ta och göra klart mina dopkort och scrappa lite på stumpan istället. Det är iaf avsevärt mer skoj än att städa, tömma diskmaskiner, vika tvätt och städa ur nappflaskor!

RSS 2.0