My favourite things

Hmm...Har i flera dagar haft problem med att sova. Ligger vaken i sängen och vrider och vänder och i mitt huvud så hör jag konstant "these are my favourite things.. when the dog bites, when the bee stings, when i'm feeling sad. I simply remember my favourite things and then i don't feel so bad". Om och om och om igen.
Tokgalet.

Visst, sound of music har alltid varit en av mina favoriter tillsammans med Grease ( man kallas ju inte Sandra Dee för inget hahah) men att det skulle komma tillbaka och bita mig så i rumpan de hade jag ingen aning om!

Hannah har i tre nätter nu inte ätit mitt på natten. Det har inte hindrat henne från att vakna till och gråta en massa men tänk om vi slipper strula med nattmat när vi ligger på hotel i helgen! Helt underbart!

Har varit lite off ett tag

Men nu är jag tillbaka! Tjohoo!!!

Vår dotter är galen,. Igår stod hon alldeles själv, i säkert 20 sek.
Vi var hos farmor och farfar när det hände, och stolt som jag blev skrek jag bara : Titta titta titta!!! och de andra bara tittade på mig som om jag vore lite lätt störd och bara sa: oj vad duktigt då.
Är det bara för att man är mamma som man mopsar upp sig för allt som ens barn gör mån tro?
Undrar hur länge det sitter i? För alltid hoppas jag. Tänk så illa om man slutar vara stolt över sitt barn vid någon tidpunkt i livet!

Idag har jag varit så pretto att det inte finns nästan. Putsat alla fönster på nedanvåningen ordentligt och handlat på ICA och nu så fixar vi mat. Ja just det, har också planterat pelargoner på framsidan av huset. Sååå huslig så har jag varit.

På samma gång har Hannah suttit och mest brölat på golvet. Brölat för hon är trött men ska inte sova, man kan ju missa något. Brölat ltie för att mamma inte finns ung 2 dm från en hela tiden. Själv tolkade jag detta som "jäkla kärring, varför varför går du ifrån mig hela tiden, fattar inte du att du ska göra som jag säger"? Med lilla Stevies röst från Family Guy.
Ja, nu tror jag ju inte att Hannah smider planer på att ta över välden och försöker mörda mig stup i kvarten men det var  så passande på ngt sätt.

Ännu en muppnatt..

Då har man sovit ännu en natt på bäddsoffan med en liten skitmoppa.
Fattar inte riktigt varför hon inte vill sova i sin säng mer. När hon var liten som hon som en stock hela natten genom och sen bara slutade hon med det.
Det är iofs inte så illa som när hon var en 3-4 mån nu men hon vaknar och gråter det hemskaste gråt/skrik man kan tänka sig. Det skär i hela mammahjärtat. Så man går upp och bär, vyssjar, pussar och myser. Sen lägger man ner henne igen när hon är lugn för att göra om det igen 20 min senare. Eller ja så var det i natt iaf.  Tills jag gav upp.
Efter att ha hållit på mellan 00-00.23, 00.50-01.00 vaknade hon igen kl 0130 och 03.30.Då visste jag vad som väntade och gick ner med henne till bäddsoffan.  0430 vaknade hon igen och mat kl 0500.
Inte ens att sova ihopa var tillräckligt för henne i natt dock. Hon vaknade till fler flera gånger under vargtimmarna och bökade, gnydde och grät.

Det sägs att separationsfasen kan vara upp till de är 10 månader, ska vi ha det så här i 10 månader? Det får jag verkligen hoppas att vi slipper. Men tänk om det inte är så. Vad gör man då liksom? Ska man sova på bäddsoffan i 10 mån? Ska man gå upp 100 ggr/ natt och bara gilla läget? Hur fungerar man då på dagarna?
Min största rädsla just nu är att jag ska bli så trött som sist och inte orka vara mamma på dagarna. Det krävdes mindre av mig när hon var 4 mån än nu när hon snart är 7 mån. Men tänk om jag inte pallar nu när hon är större? Hon kan ju krypa och stå nu, och ja, det kan ju få rätt så hemska konsekvenser om jag inte hänger med henne på hennes utflykter nu....

Det bästa just nu är väl ändå att sekunden hon vaknar kl 7 på morgonen är hon en liten underbar solstråle. Idag, en solståle i en djurgårdspyjamas som sitter och suger på sin leksak.  Då kan man inte vara sur för att man inte fått nattsömn, för man klarar ju sig ändå på ngt sätt hela dagen igenom. Just nu iaf...

Idag har Henka börjat jobba igen, fy vad det är tråkigt att vakna och vara ensam hemma hela dagen. Fast det finns massor av människor jag kan hälsa på så är det inte vad jag vill just nu. Men frammåt lunch kommer jag säkert att bege mig någonstans.
Man har ju verkligen vant sig vid att man är två hemma nu, det är bara att stå ut tills han har semestser igen i slutet av augusti eller när det nu än blir.

Kram

Till Scrappiz tävling

Här är mitt sommarkort som en del i Scrappiz tävling.



Jag har valt att bygga detta krotet på höjden efteresom jag sällan gör sådana kort.
Istället för att göra en vanlig scallopped så vald ejag att göra den tvärtom, varför ska man alltid vara så standard?
Papper jag använt är vanliga Bazill och ett från Basic Grey "Obscure" som jag länge funderat på vad jag skulle göra med...
Nu fick jag en chans!


Mera scrapping

Nu har jag äntligen kommit igång med mitt scrappande rejält. Hela köksbordet är fullpackat och jag scrappar lite varje dag. Som innan Hannah kom då alltså :-D

Här är mina senaste underverk ;-)



"A curve is a smile that sets everything straight"




Hannah 08-12-22
Knappt 24 timmar gammal.


Sommartälvling på ialillas blogg

Som jag skrivit tidigare har jag och Karin bestämt oss för att vara med och tävla i ialillas blogg.
Här är mitt bidrag. Jag har valt att illustrera vad sommaren är för mig genom att göra en sol med stålar. Varje stråle representerar ngt som för mig är riktig sommar!


Sommarscrappat

Igår gjorde vi slag i saken, Karin och jag. Så vi satte oss äntligen och scrappade tillsammans. Karin gjorde flera söta kort som du ser här och jag lyckades få ihop ett kort och en LO. Hade ju Hannah att ta hand om med så man kan säga att min uppmärksamhet var lite delad.

Så här blev resultatet iaf :-D





Plask i trädgården!

Fy vad det har varit varmt de senaste dagarna. Hannah har badat massor i baljan i trädgården och hennes föräldrar har spolat av sig med trädgårdsslangen istället.
Men jag klagar inte, jag gillar när det är varmt- synd bara att man ska bli så klistrig!



Karins och min matblogg har iaf fått en rätt ok start, vi är rätt så duktiga på att lägga ut saker där så det ska nog gå bra.
Idag har jag tom orkat lägga ut recept på denna hära:



Idag ska vi göra ganska så exakt INGENTING! Vi har haft besök massor på sistonde och vi har gjort en massa så det ska bli skönt att bra vara lite mello.

Kram

Kvällsmat.blogg.se

Efter en fika på Espresso House häromdagen har vi nu gjort slag i saken.
VI har startat en blogg som uteslutande kommer att handla om det som ligger oss kärt om hjärtat: MAT!

Just nu är det Karin och jag som ordnar det hela. Det går ut på följande:
dela med dig av dina middagstips och recept- ibland kommer vi att lägga ut hela matlistor med recept.
Men att skriva en inköpslista får ni göra själv faktiskt- lite får man ordna själv!

Gillar ni sedan recpetet eller har kommit på en ny variant på det så kommentera det gärna i receptlinlägget- så delar vi alla med oss av våra idéer!

Det hela hittar ni på:
http://kvallsmat.blogg.se

Lätt som en plätt!

Här handlas det!

Igår blev det ett par lära-gå-skor till Hannah så hon inte blir hjulbent och plattfotad!
Idag blev det en ny soffa och en ny matta till vardagsrummet.

man skulle kunna tro att jag inte alls var mammaledig och att vi är gjorda av pengar men så är det inte ( missförstå mig inte, jag hade gärna varit "gjord av pengar" :-D)
Soffan är en bäddsoffa som vi tittat på ett par gånger.. Orsaken till bytet är ju att jag ofta måste sova med lillan på soffan på morgonen och i vanliga soffan ligger vi så dåligt. Ibland får henke sova där och då sover han ju kasst  med.
Men nu ska det bli ändring på det.!
Ikea har just nu dessutom sänkt soffan med 1500 spänn så det skadade ju inte!

Så nu ska vi sälja vår gamla soffa på blocket. Får se om ngn vill ha den!

Nu ska jag återgå till att glo på Bacelorett- hur lätt det var att snöa in på det programmet då!?!?!?

kram

RSS 2.0