Det är inte de dyra leksakerna som är roligast, tydligen...

Idag har vi träffat Anna och Robbans lilla plutt; Sebastian.
Kan knappt fatta att Hannah har varit så liten och vägt så pytte. Han var söt, men ååååh så liten tyckte jag!

Sedan gick vi en sväng och så städade vi lite. Jag lade ner Hannah på en filt på golvet med alla leksakerna och så ställde jag en påse med blöjor vid utgången för att hämta de andra soporna som också skulle ut.
När jag vänder mig bort har hon tagit sig dryga metern på 5 min och börjat leka med påsen.
Brevid står henne nyaste leksak, en balansfigur, men den var inte så intressant.





Gåstolar och hoppgungor

Livet som mamma är inte häftigt och coolt, men det är banne mig fyllt med massor av skratt!
Igår efter att ha träffat karin och syrran så hämtade vi hem gåstol och hoppgunga till Hannah. 
Det är Felix gamla men det brydde inte hon sig om, hade lika skoj för det!



Naturligtvis hann Hannah även leka lite med Felix Duplo, gud vad skoj det var. 
Stackars Felix fick stå ut med att Hannah förstörde en hel del av vad han byggt, men han verkade inte så upprörd över det!




Ikväll väntar middag hos goda vänner i Staffanstorp! Very najs säger jag bara!


Grillat är gott

Efter en underbar avslutningfika med tjejerna och bebisarna från babysimmet så har vi idag grillat med Karin och Truls!
Det var så underbart och jag undrar eg varför vi inte grillar oftare?!  Ren och skär lathet skyller jag på!

Kommer verkligen sakna att bada med Hannah och tjejerna på måndagar, ska se om man kan bada vidare ett par veckor själv utan undervisning. Det är värt det, för det är sååå mysigt. 
Däremot blev jag jättebesiken på de foton som de tog förra veckan. Det var en fotograf där som tog undervattensbilder på bebisarna och det kostade 200kr för 4 foton. 
Bara ett blev OK och jag hoppas till min gud att Karin kan fixa till ett av de andra fotona så att det ser lite mer normalt ut. 
Nä jag blev inte alls nöjd, utan är faktiskt jättebesviken. 
Trodde ju han skulle ha digitalkamera så han kunde ta massor av bilder och sedan välja ut det bästa men han hade vanlig kamera och så tog han bara ett foto per dyk. Så man hade ju inte fetstor chans eg att det skulle bli bra bilder, utan jag hade väl på känn att det inte skulle bli så bra.
Hatar när jag har rätt! :-(



ESC 2009, och förkylningar

Visst är det så typiskt.  Ikväll är det ESC 2009, finalen och jag hade tänkt se den hos Karin så vi tillsammans kunde kräka av oss lite.
Men.. som jag fått inse, så blir det inte alltid som man tänkt sig när man har bebis, och tror ni inte att hon går och blir förkyld  i torsdags, typ superförkyld!! Hon har hållt mig vaken 2 nätter nu pga det och kommer säkert hålla låda inatt med.
Det underlättade nog inte av att vi var hos mormor och morfar igår och var ute i solen. Men alla sa att det inte skulle bli värre med förkylningen och hon mådde bra av frisk luft, men det vette fasiken.
Hur som så har Hannah upptäkt att det finns en rolig sak som heter GRÄS! Jätteskoj att uforska!!! Kan man smaka på det, hur känns det och vad det ser konstigt ut! Inte för att hon inte sett gräset i vår trädgård förr men denna gången verkade det vara helt fantastiskt att det existerar ens!

Så tack vare denna förkylningen så var bara att ringa och ställa in mitt besök hos Karin och käka chips ensam i soffan ist, eller ja Henke är ju här också så han får supporta.



Jag är trött

sketa trött. Så frågan är ju eg varför jag är uppe..

Jo, lillan kommer vakna om typ 20 min för mat så det känns lagom onödigt att somna nu då när man ska upp snart igen.
Men jag är trött som kom hjälp mig dö- så där så att det gör ont i ögonen när man blundar.

Skyller detta hela på promenader i Bokskogen. I två dagar har Anna, Robban, Henke och jag gått en timmes tur i Bokskogen. Vårt mål är att få bebisen att titta ut men han är inte så samarbetsvillig verkar det som.
Så stackars Anna får vänta ett par dagar till verkar det som.

På den soliga sidan av saker så har en annan kompis blivit mamma igen igår natt för andra gången. En liten Oscar blev det, och söta Adam blev äntligen storebror!

Natti natti

Söt som en bakelse

Vi var på lunch häromdagen med söta Karin. Naturligtivs gick vi en liten minishoppingrunda på H&M efteråt och hittade världens sötaste slipover till Hannah panna som Karin köpte till henne!

Tack Karin!!!!

Bäst av allt är att nu har hon en tröja som matchar ett av mina scrap papper nu! :-D
Lätt störd, javisst!


30 års kalas

Ikväll har jag/vi varit på 30års kalas utan bebis.  Vi hade mysigt men jag kunde ju ändå inte låta bli att sakna min lilla älskling.

Lillan hade dock uppfört sig enl alla regler och varit snäll mot mormor och morfar, som hade haft så skoj! Hon hade ätit som hon skulle, och sovit som hon skulle även om det hade varit lite svårt att komma till ro utan mamma och pappa.
Nu sover hon som den ängel hon är, om än med huvudet i fotändan... Alla sätt är bra utom de dåliga eller hur är det man säger?

Trött är jag iaf, jag är ju inte van vid att vara ute på kvällarna numera, ett glas rödvin hann jag med sedan var det som om John Blund slagit mig med ett basebollträ i skallen och sade "SOV!" till mig.

Så, god natt, god natt, sov så gott!


Och så lite foton...

Jag är ju så kass på att lägga upp foton på lillan så här kommer en hel drös :-D

Lillfisen har konstig smak i karlar.. det är då ett som är säkert!


Sen har vi varit lite krassliga med och då ser man ut så här...



Sen har hon kommit på ännu ett sätt att slippa sova. Där gick jag omkring på nedanvåningen och trodde att hon sov, men då har hon varit vaken och underhåller sig själv, tyst iofs men ändån!
 

Kanelbullarnas hämnd

Hmm ja.  Just det..
Jag älskar kanelbullar. Helst mina egna hemmabakade sådana. Rätt ut ur ugnen, rätt in i munnen tillsammans med ett glas med mjölk. Riktig mjölk, inte sån där minimjölk...

Dock verkar detta nu ha tagit ut sin rätt på min kropp. Det eller att vara gravid och få bebis, men mest sannolikt är det nog att kanelbullarna ger igen på mig.

Tror att de inte gillar att jag slukar dem så fort att de knappt hinner svalna alls, och att de har gaddat ihop sig och tänkt "nu jävlar, nu ska jag ge igen på henne, den jävla tanten som aldrig kan låta oss vara ifred! Mwuahhah" (föreställ er ett elakt skratt) Kanelbullsgeneralen ger sedan signal för full attack på rumpa och höft, och alla hans trogna undersåtar har nu placerat sig där för gott känns det som.

Nu kan man ju undra var jag fått detta från. Det var så här enkelt:
1. Gå upp på morgonen, titta ut och konstatera att du måste leta fram en jacka som tål regn om du ska kunna gå ut med barnvagnen idag.
2. Gå ut i garaget.
3. Bli skitsur för att
a) sambon ställt en massa saker framför din garderob så du måste genomföra ett mindre bodypump-pass för att komma in till garderoben.
b) Du äntligen får fram jackan men den luktar skumt, undrar vad det kan bero på? Hmmmm
4. Prova jackan, ta ett rejält tag i dragkedjan och försök sedan, gärna med lite våld, att få ihop de båda sidorna av jackan.
5. Få ett totalt FRISPEL för att du kan knäppa jackan men ser ut som en jävla stoppad korv i den och du hatar den jättemycket just nu.
6. Lugna ner dig och ta fram sambons jacka istället. Den kommer ju passa klockrent, herrstorlekar är ju alltid rymligare!
7. Fortsätt att återkomma till ditt uppretade stadium under hela förmiddagen. Mest av allt, under din promenad har du tid att på att  lacka till rejält över att  din jacka inte gick på dig.
8. Börja fantisera ihop varifrån detta tjock nu kommer ifrån, du som ändå varit så hälsosam på senare tid.
9. Rannsaka dig själv. Inse att läsk, donken, kanelbullar och vaniljsnäckor inte är hälsosam mat.
10. Bli förbannad istället för uppretad, börja powerwalka med barnvagnen så att rundan som i vanliga fall tar 1h tar 40 min ist..

Ja så enkelt är det, om ni ni har ett behov för att bli uppretade och förbannade! :-D

Alltså

Igår var jag lätt uttråkad, jag vet ovanligt men sant, och surfade runt på en massa bloggar som låg på topplistan på blogg.se
En av dessa var Kissies blogg.

Jag är inte häftig, cool eller allt det dära som hon tror att hon är men hon representerade verkligen för mig en riktig stockholmsbrud. Naturligtvis skall man få vara precis som man är men gud vad jag blir lycklig om Hannah inte blir närmelsevis som henne.
Superblonderat hår och brun utan sol bränna som dessutom sitter ganska så osnyggt.

Det jag istället började fundera över är vad som hon skriver i sin blogg som gör att så många människor väljer att följa hennes blogg? Är det så intressant att läsa om vad hon har tagit med sig på sin kryssningsresa?
Vad är det jag missar?!

Skitväder

Jag blir bara så hääääär trött på detta väder, varför varför luras man in i sommarväder när det sedan ska följas av skitväder med bara regn.
Här har det regnat hela dagen. Inte delar, utan verkligen hela dagen.

Så jag har vägrat gå ut. Vi har stannat inne och lika bra har nog det varit för lillfisen har inte varit sig själv idag.
Ledsen om man lägger ner henne men om man tar upp henne vill hon ner igen. Vaddå beslutsångest?!

Imorgon ska jag iaf iväg med en kompis som var beräknad att få bebis i måndags. Vi ska försöka övertala bebisen om att komma ut nu så vi får träffa honom.. :-D

Nä nu ska jag natta lillfisen, hoppas på en god natts sömn för oss alla!

RSS 2.0